Filmes vágási ismeretek szakirány

Amit a képzésről tudnod kell

A vágás a mozgóképes utómunka egyik legfontosabb folyamata. Ennek során a vágó a felvett kép- és hanganyagot szerkeszti, "összeszereli". Nyilvánvalóan itt nem pusztán a képek, jelenetek sorrendjének összeállításáról van szó. A vágó adja meg ezek ritmusát, dinamikáját. Az is a feladatai közé tartozik, hogy a mozgókép hangjait (párbeszéd, zaj, hangeffekt, filmzene) a szerkezetbe illessze.

A Werk Film Akadémia résztvevői gyakorlataik során a digitális vágással, ezen belül is részletesebben az Avid rendszerrel ismerkednek meg. A képzés alapvetően a rövid filmes és televíziós műfajokra (kisjátékfilm, reklámfilm, dokumentumfilm, riport stb.) koncentrál. A második évben a résztvevők megkapják azokat a műszaki ismereteket is, amelyek birtokában vágóasszisztensként, televíziós vágóként oldhatnak meg feladatokat.

A vágásnak csupán egy része a manuális munka, a megfelelő szoftverek használata: a film valójában a vágó fejében születik meg. Ezért a Werk Film Akadémia olyan átfogó filmnyelvi, filmtörténeti ismereteket ad, amelyek elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy a vágó meg tudja határozni, milyen stílusban, milyen koncepció mentén kell haladnia. A képzés része annak bemutatása is, miként épülnek egymásra a mozgóképes munka fázisai, milyen együttműködés van a stáb tagjai között.

PAPíR HELYETT TUDÁS

A képzés a Werk Akadémia saját vágó studiójában zajlik a szakma sikeres és elismert szakembereinek vezetésével.

A Werk Akadémia filmes hallgatói a második félévben – valamennyi szakirány hallgatóinak bevonásával - stábokat hoznak létre, és az első tanév végére kisjátékfilmeket készítenek, amelyeket egy moziban nyilvánosan mutatnak be a nézőknek.

A Werk vágó képzése egy éves. Erre épül a 2. MESTER ÉV, melyhez csatlakozhatnak nemcsak a Werkben végzettek is.

A szakot 10 fő jelentkezése esetén indítjuk.

További információ: Dubóczky Erzsébet, a képzés mentora T: +3630 460 2225 

- Hírlevél -

Ha érdekelnek a képzéseink, híreink, esetleg a különböző eseményeinkről szeretnél értesítést kapni, e-mail címed megadásával feliratkozhatsz a hírlevelünkre!

Név: 
E-mail cím: